Puppybehandeling

Bijna iedere pup zal ooit in zijn leven in aanraking komen met de trimsalon. Het hangt van de vachtsoort af hoe vaak een hond naar de salon moet. Het is daarom fijn om uw pup kennis te laten maken met de salon. In de salon gebeurt er van alles. De verschillende geluiden, de hond wordt continu aangeraakt op allerlei plekken. Het is de bedoeling dat een hond hier na een bepaalde periode geen problemen meer mee heeft. Het doel is een relaxte hond op tafel. Dit kan met een puppybehandeling al vanaf jongs af aan bereikt worden. 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Ten eerste kan ik van te voren geen tijden afspreken. Iedere hond ervaart het anders, waardoor het soms langer of korter duurt. De prijzen hiervoor verschillen daarom ook. 

 2. De pup wordt geborsteld en gekamd. Hierdoor leren ze te wennen aan aanraking van vreemde objecten. Probeer de pup thuis ook al te borstelen. Zo voorkomt u klitten en doet de hond geen nare ervaringen op.

 3. De pup wordt gewassen en geföhnd. Ik werk uitsluitend met shampoos die zacht zijn voor huid en haar. Na het wassen wordt de pup geföhnd. Omdat föhnen toch vaak wel het spannendste is van alles vanwege het geluid, is het in het begin eventjes testen hoe de pup erop reageert. Gaat het goed? Dan beginnen we langzaam met de grote föhn. Deze maakt het hardste geluid en blaast het hardst. Raakt de hond hiervan in paniek? Gaan we een stapje terug naar de kleine föhn. Door de hond te laten wennen aan hardere geluiden, zal het na een bepaalde tijd ook normaal worden. 

 4. De pup wordt nog een keer geborsteld en gekamd, zodat het zeker is dat de vacht klitvrij is. 

 5. De oogjes worden vrij geknipt. Veel mensen denken dat het haar bij de oogjes sneller groeit dan de rest van het haar. Dit is niet zo. Het groeit allemaal even snel, alleen is het haar voor de oogjes sneller storend. 

 6. Het haar tussen de voetkussentjes wordt weggehaald. Dit is belangrijk, omdat een hond door zijn voetzooltjes warmte kwijt kan (zomer). In de winter kan er sneeuw en ijs tussen blijven hangen waardoor de hond moeite kan hebben met lopen. Over het algemeen kunnen ook de haren tussen de voetzolen gaan vervilten. Dit is zeer onaangenaam voor de hond en doet pijn. Het verwijderen daarvan is nog onaangenamer. Merkt u daarom dat de hond klitjes krijgt tussen zijn voetzolen? Wacht niet met bellen. Het leeg halen van de voetzolen is gratis!

 

 Na de behandeling heeft de hond natuurlijk enorm veel energie verspild. Vergeet niet het is een puppy. Daarom wordt de pup na de behandeling lekker verwend met koekjes en kunnen ze vervolgens thuis lekker uitrusten.